O NAMA

Više godišnje iskustvo u struci je osiguralo našu poziciju na tržištu a kvalitet naših proizvoda i rada ide u prilog tome.

BIG electric d.o.o. je privatna kompanija sačinjena od stručnog tima ljudi sa višegodišnjim iskustvom u raznim industrijskim granama. 

Djelatnosti firme su: 

  • veleprodaja i maloprodaja elektromaterijala za industriju, sklopne tehnike, signalno-upravljačkih elemenata, motornih pogona, signalnih i energetskih kablova, opreme za trafostanice, rasvjete, opreme za kompenzaciju reaktivne energije, spojnog pribora i ostalog elektromaterijala,
  • izrada elektroprojekata,
  • izrada, montaža i ugradnja elektroormara,
  • programiranje upravljanja i nadzora postrojenja putem programabilnih logičkih kontrolera.

Zastupnici i distributeri smo kompanije Weidmuller iz Njemačke, čije je središte sada u Engleskoj, jednog od lidera na svjetskom tržištu industrijske automatike koja potvrđuje to svojim iskustvom u postojanju preko 160 godina. Danas ima predstavništva u preko 80 zemalja i preko 4000 zaposlenih.

Zastupnici i distributeri smo italijanske kompanije Meth za Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru. Kompanija Meth je specijalizirana za proizvodnju elektro transformatora još od 1980.godine a posebno za jednofazne 3,2VA do 80kVA i trofazne 100VA do 630kVA koji se primjenjuju na različitim poljima u industriji, automatici i šire.

Distributeri smo kompanije Intercable iz Austrije za Bosnu i Hercegovinu. Ova kompanija je jedna od vodećih proizvođača proizvoda i dijelova od plastike i metala, te između ostalog specijalizovane alate za elektro distribuciju.